Infó


MySpace / Last.fm / Facebook / YouTube

Legközelebbi koncertek:

November 12. - Salgótarján, József Attila MK (Télikert)
+ Cadaveres

November 13. - Győr, Red Rocket Klub
+ Cadaveres, M.W.S., Tirpunk

November 19. - Szombathely, Oladi Művház
+ Cadaveres, Watch My Dying, Moratorium, Needless

November 20. - Szolnok, Ifiház
+ Cadaveres, Watch My Dying, Effrontery, Moratorium

November 27. - Székesfehérvár, FeZen
+ Cadaveres, The Idoru, Greedy Fly, Grenma

December 4. - Budapest, Dürerkert (INGYENES!)
+ Cadaveres, Turn of Mind, Sunset, Nova Prospect

December 17. - Debrecen, Kaptár
+ Cadaveres, Watch My Dying, Needless, Aetrigan

December 18. - Nyíregyháza, Y2K
+ Cadaveres, Watch My Dying, Needless, Strangel

Az ALS egy kéttorkú, budapesti metálzenekar, aminek – bár megalakulása 2000-re tehető – teljes felállása 2006-ra alakult ki. Mióta 2006 vége felé befejeztük bemutatkozó EP-nket és első alkalommal színpadra léptünk, a pesti klubok mellett eljutottunk többek között a Szigetre, a Kultiplexbe, az A38-ra, illetve a 2007-es őszi Depi-turné egyik előzenekaraként több vidéki városba is. 2008-ban először a Depresszió, később pedig a Killswitch Engage és az As I Lay Dying előtt is játszottunk a Pecsában, 2010 tavaszán pedig az Edge Records gondozásában megjelent első nagylemezünk, Delirium Provides the Safest Shelter címmel.

Metal Hammer:
"A debüt EP 4 szerzeménye - a maga 19 és fél percével - egy komplex és nagyívű dalszerkezetekkel, hirtelen váltásokkal és magas szintű technikai tudással felvértezett audiovizuális élményre invitálja a gyanútlan érdeklődőt."

Heavymetal.hu:
"Úgy gondolom, hogy az A Losing Season minden szempontból megérdemli a jelentősebb figyelmet a hazai metal rajongók részéről, hiszen kétségkívül példás az a teljesítmény, amely a Delirium Provides The Safest Shelter–en hallható."

Fémforgács.hu:
"Erre az anyagra igaz a mondás: a változatosság gyönyörködtet."

Shock!:
"...kifejezetten tetszik az A Losing Season világa, főleg, hogy nem ragadtak le egyfajta stílusnál, hanem a meglévőket kevergetik valami fura formába…"

Kronus Mortus:
"A hattagú formáció két rendkívül tehetséges énekes fiatalemberrel az élén zseniális zenét játszik."

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Kapcsolatemail: losingseason@yahoo.com

HTML

A Facebookra költöztünk

2012.12.01. 16:28 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Sziasztok!

A blog frissítésével felhagyunk, de kattintsatok ide, lájkoljátok a bandát a Facebookon, ahol továbbra is közhírré teszünk minden infót, koncertdátumot, új zenét és videót, mint például első klipünket.

ALS

 

Interjú a Hammerworldben

2010.11.04. 21:31 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Helló!

Megjelent egy egyoldalas interjú Nedóval a novemberi Hammerworldben a kezdetekről, tervekről, lemezfelvételről és koncert utáni partikról. Köszönet a szerkesztőknek!

ALS

Kritika a schwermetallon

2010.11.01. 13:59 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Sziasztok!

Megjelent egy német nyelvű kritika a Deliriumról a schwermetallon, itt tudjátok elolvasni. Én a zenekar azon feléhez tartozom, ami nem beszél németül, viszont a google fordító szerint olyan dicsérettekkel halmozott el minket a kritikus, mint pl: "a zene meghívja Önt a libikóka, hinta szőnyeg és sört inni". Ennél többre nem is vágyhatunk:)

Kubai/ALS

Címkék: kritika delirium provides album

Őszi turné

2010.10.16. 21:02 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Kaucsikááá!

Véglesedtek az őszi turné dátumai, ami november 12-én indul és melynek során 8 városban fordulunk majd meg a Cadaveres vendégeként. Lesznek olyan állomások is, amire a Watch My Dying is becsatlakozik és még egy rakás másik remek banda, úgyhogy alig várjuk! A részleteket elolvashatjátok az alábbi képre kattintva.

Közben már készül egy új dalunk (egyelőre "A majomember" munkacímet viseli), ami az undeRecords válogatáslemezén, na meg a koncerteken lesz hallható egy-két hónap múlva. Még nem állt össze 100%-osan, de elég kíméletlennek ígérkezik.

ALS


 

Címkék: koncinfó majomember őszi turné

Kritika a Hammerworldben

2010.10.09. 13:25 | A Losing Season | 1 komment

Szevasztok!

Az októberi Hammerworldben megjelent egy kritika a Delirium albumról. Mielőtt elolvassátok, néhány tárgyi tévedést helyre tennénk. Mindkét énekes énekel tisztán és hörögve is, ezt azért eléggé ki lehet hallani, ha valaki kicsit is odafigyel. Maci a mai napig énekel a NeverLANDben is az ALS mellett. Az anyagot nem Töfi keverte, hanem Szűcs Szabika. A legdurvább pedig, hogy a lemezen nincs rajta az REM feldolgozás, ez csak a neten elterjedt kalózverzión hallható, meg a youtube-on...

ALS

 

Egy kicsit mindig megütközöm azon, ha a budapesti A Losing Season kapcsán azt olvasom, hogy már 10 éves a banda. Szerintem úgy 2005 előtt a tagok szűk családi körét leszámítva nem nagyon hallott róluk senki, de az igazi debütálásukat a 2007-es To Whom It May Concern EP jelentette. Ami egyébként a maga komplex, kicsit nehezen követhető módján ígéretes volt.
 
Most itt az új album, egy intróval, egy filmes átkötővel, valamint 11 tétellel. A csapat egyik erősségét a zenei változatosság jelenti, illetve az, hogy két énekessel dolgoznak. Bokodi Bálint az öblös hörgésekért és az acsarkodásért felel gyanúm szerint, míg Medve Balázs (ex-NeverLAND) a dallamos, tiszta éneket hozza. Ők maguk melodikus death metalként határozzák meg világukat, és noha valóban vannak göteborgi hatások, ennél szerteágazóbb a muzsika.
 
A két gitáros intenzív riffelése, valamint a göteborg-meets-Maiden témák hallatán a metalcore vonal egyes bandái is beugrottak, különös tekintettel az Unearthre. Itt kell megjegyezzem, hogy a dalokat kidolgozott, érdekes szólómunka is kíséri. A két gitáros hallhatóan kiismeri magát a hangszerén, és inspirálják is egymást rendesen. A dallamos részeknél azt is hallani, hogy a System of a Down is kedvenc lehet Balázsnál, míg a leállós hangulatrészekben megbújik némi Opeth jelleg is. De vannak egészen progmetalos énekdallamok is (meg itt-ott némi Subis jelleg).
 
Az anyagot egy REM feldolgozás zárja (It's The End of the World As We Know It), az altrockerek egyik legerősebb nótája. Az ALS átiratában ez úgy hangzik, mintha valami ugatós metalcore banda jammelne egy SOAD tribute énekesével. Érdekes...
 
A Töfinél készült lemez hangzása egészséges, harapós, de ettől még a dalszerkezetek kicsit kuszák, nehezen követhetők. Mintha a srácok mindent bele akartak volna zsúfolni a dalokba. Talán csak a konyhai kredenc maradt ki.
 
Az EP ígéretes volt, és ez az első nagylemez is az. Ha legközelebb is ekkorát fejlődnek, talán az állunk is le fog esni.
 
7/10
 
L.L.

Címkék: kritika delirium provides album

Kritika a heavymetal.hu-n

2010.09.15. 16:25 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Vuzzkó!

Megjelent egy igen pozitív hangvételű kritika a Delirium albumról a heavymetal.hu-n. Itt tudjátok elolvasni.

ALS

Címkék: kritika delirium provides album

Képek a szombati düreres buliról

2010.07.29. 12:21 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Sziasztok!

Készült néhány kép a szombati koncertről. A Concertphotos.hu galériáját itt, a saját képeinket pedig a facebookon és a myspacen tudjátok megnézni.

Ezúton is köszönet két vendégénekesünknek, Zsoltinak (Stopyt) és Drazsénak (Megazetor)!

Albumkritika a Rockinformban

2010.07.15. 22:19 | A Losing Season | Szólj hozzá!

 

Szervusztok!

A múlt havi Rockinformban megjelent egy kritika az új albumunkról, amit most itt is elolvashattok.

ALS

A LOSING SEASON – Delirium Provides The Safest Shelter

Edge

„Ez igen! Egy egészséges megszólalású magyar lemez, ráadásul egy olyan bandától, amelyik az undergroundban próbál meg egyre szélesebb bázist kialakítani magának. Nem lesz könnyű dolguk, és úgy tudom, ezzel ők maguk is tisztában vannak.

A hangzáson tehát biztos nem múlik majd semmi, ugyanis a budapesti A Losing Season pénzt, időt, energiát és Szűcs Szabikát nem kímélve valóban minőségi soundot hozott össze bemutatkozó albumára. A hangszeres tudásba ugyancsak nem lehet belekötni: legyen szó szaggatott vagy északi típusú riffelésről, tappingekről, latinos betétekről, akusztikus bontogatásokról, vagy akár jazzes kiállásokról, Kabai Dániel és Juhász Zsolt gitárosok keze nem remeg meg. A csapat különlegességét adja, hogy két énekest is találunk a soraiban: Bokodi Bálint és Medve Balázs jól megosztja a feladatokat, hiszen egyaránt hörögnek és énekelnek is. Ebből már kitalálható, hogy az agresszív süvöltéseket gyakran váltják melodikus, dallamos témák. Jól is csinálják a srácok, tehát ezt is kipipálhatjuk. A változatosságra is törekszik a zenekar: a lemezt egy gregorián jellegű intro vezeti fel, bizonyos dalokban Bálint hegedűt ragad, az Another Farewell Songban pedig női ének is felbukkan, de kb. olyan stílusban, mint az Arch Enemy-ben. Bizony, hörgés ez a javából, magamtól rá nem jöttem volna, hogy egy hölgy torkából szakadnak fel ezek a hangok! A borítót sem érheti egyetlen rossz szó sem; plusz a CD-n egy teljesen profi multimédiás rész is megbújik, amelyen fotógaléira, biográfia, illetve egy kis kerettörténet található. Ez utóbbi pláne érdekes, hiszen a 40-es, 50-es évek amerikai reklámplakátjait idéző grafikák elevenednek meg itt, mellettük pedig – szorosan a dalokhoz kapcsolódva – egy-egy „életvezetési” tanácsra bukkanhatunk. Ezekben persze nem kevés irónia és csavar van, szóval érdemes alaposan végiggondolni a leírtakat. Az ötlet és a megvalósítás egyaránt érdemel egy ötöst.

Szándékosan a végére hagytam minden zene savát-borsát: a dalokat. Azok nélkül egy lemez olyan, mint a mesebeli leves só nélkül. És nem állítom, hogy a csapat ne állta volna körül a képzeletbeli üstöt, hogy mindenféle ízfokozó anyagot dobáljanak bele, de a szerzemények annyi témából épülnek fel, amiből más bandák 3-4 lemezt adnak ki. Ezért aztán, még ha hentesbárddal kényszerítene is valaki, nehezen tudnék igazán fogós dallamokat, vagy gitártémákat felidézni. Sok-sok hallgatás szükségeltetik a Delirium Provides-hoz, annyira rétegzett muzsikát rejt a disc. Azért matek-metalnak nem nevezném a debüt 12 trackjét, amire bizonyíték gyanánt fel tudom hozni, hogy a Power Means Controlling Masses és a Public Announcement from the Agoraphobic máris kicsit közelebb lopakodott hozzám. Egyetlen javaslatom lenne: nem kell körömszakadtáig ragaszkodni a számonkénti 10 témához. Hisz ők tudhatják a legjobban: a köröm még a holtaknál is tovább nő...”

Blahó Dávid

 

Címkék: kritika delirium provides album

ALS a Feldolgozás alatt blogon

2010.07.12. 13:22 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Ezúton is köszönjük a szerkesztőknek, hogy megjelentünk a blogon. A bejegyzést itt tudjátok elolvasni.

Címkék: r.e.m. feldolgozás rem feldolgozás alatt

Interjú a zenemagazin.com-on

2010.07.07. 12:52 | A Losing Season | Szólj hozzá!

Szevasztok!

Megjelent egy interjú Macival és Nedóval a zenemagzin.com-on, itt tudjátok elolvasni.

Köszönet Jasonhoodnak!

ALS

Címkék: interjú